Kategori
Middag
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Fisk
⚠️ Mjölk
En perfekt vardagsräddare - krämig, fräsch och klar innan du hunnit duka!
Detta går så fort att göra och blir så himla gott.

Ingredienser
300 g pasta
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
300 g färsk lax
Lite olivolja till stekning
3 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1 fiskbuljongtärning (exkludera eller minska till barn under 1 år)
1 citron (saften)
2 stora nävar färsk spenat (exkludera till barn under 1 år)
Salt och peppar efter smak (exkludera salt till barn under 1 år)
Ev. färsk dill och mer citron till servering
-
Barntallrik utan uppdelning
-
Haklapp med ärm och vattenavvisande ficka
-
Barngaffel
Produkter till servering
Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna.
Fräs löken och vitlöken i en panna med olja.
Skär laxen i tärningar och lägg i pannan. Stek tills de fått färg. Rör ned spenaten och låt den reducera.
Blanda mjölken med majsstärkelse i ett glas. Tillsätt blandningen och grädden i pannan. Smula ner buljongen. Låt sjuda tills laxen är klar.
Pressa ner citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop med pastan och toppa med dill eller gräslök
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: mosa ihop såsen med pastan, servera hela pastabitar (tex fusilli).
👶 9-12 mån: mosa ihop såsen med pastan, servera hela pastabitar (tex fusilli) eller skär dem i småbitar.
👶 12 mån och uppåt: servera maten som den är, servera hela pastabitar (tex fusilli) eller skär dem i småbitar.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!