Kategori
Middag
Serveringar
ca 8-9 biffar
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
⚠️ Gluten
⚠️ Sesam
Dessa smakrika små biffar har en mild sötma från sötpotatis och morot, samt en härlig sälta från halloumin. Det blir så gott!
Konsistensen blir också väldigt trevlig, och passar alltså fint även till de minsta.
Man kan servera lite vad man känner för till, tex ris, pasta eller varför inte i wraps.
Ingredienser
2 små sötpotatisar (ca 200 g)
2 morötter (ca 150 gram)
200 g halloumi (kan gärna bytas till en mindre salt ost till barn under 1 år)
2 ägg
3 msk vetemjöl eller ströbröd
1 msk japansk soja*
1 tsk salt*
2 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
Sesamfrön att toppa med (valfritt)
*Exkludera till barn under 1 år.
-
Uppdelad barntallrik
-
Barngaffel
-
Haklapp i silikon
Produkter till servering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och riv sötpotatis, morötter och halloumi grovt.
Krama ur vätskan lätt från sötpotatisen och moroten. Blanda det med resten av ingredienserna i en bunke. Här kan man ta ut lite smet till barn under 1 år innan man tillsätter salt och soja.
Forma små biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strössla över sesamfrön.
Baka i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de fått färg både upp-och nedtill.
Servera som de är eller med tex ris och en klick yoghurt vid sidan om.
Recept notering
*Exkludera till barn under 1 år.
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i långa bitar, ca 2x6 cm.
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm.
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller större för barnet att gnaga på.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!