Serveringar
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Författare:
Elin Oresten
Enkel, god och billig vardagsrätt!
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Mjölk
⚠️Soja
Ingredienser
- 4 portioner basmatiris
- 2,5 dl gröna ärtor
- 2 stora morötter
- 1 gullök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 ägg
- 1 msk gul curry
- 0,5 msk paprikapulver
2 msk japansk soja (för barn över 1 år och vuxna. Några droppar räcker för barn under 1 år)
- 2 krm peppar
- En nypa cayennepeppar
- Rapsolja att steka
- 2 dl matyoghurt
- 1 lime (saften)
-
Hjärtskål - Ochre
Sås
Produkter vi har använt:
Gör såhär:
Koka riset.
Finhacka löken och vitlöken och stek den mjuk i en stekpanna med generöst med rapsolja.
- Riv morötterna. Låt dem fräsa med en kort stund med löken. Häll i ärtorna och det kokta riset. Rör runt och fräs ett par minuter. Tillsätt kryddorna och sojan.
- Kläck i äggen och rör om tills ägget stelnat och riset blivit mer krämigt.
- Blanda ingredienserna till såsen.
- Servera riset med limeyoghurten.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader
- hjälp till med laddade skedar/gafflar. Platta till ärtorna. Servera i en djup skål så att bebisen lättare kan få upp det med händerna.
👶Från 9*-12 månader
- Servera i en djup skål så att bebisen lättare kan få upp det med händerna. Hjälp eventuellt till med laddade skedar/gafflar.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
👶Från 12 månader
- Servera riset med sked eller gaffel.
Näring (utvalda delar):
💪Protein från ägg och ärtor
💪Fett från rapsolja och ägg
💪Kolhydrater från ris, morot och ärtor
💪Kalium från morot
💪Järn från ärtor
💪D-vitamin från ägg
💪C-vitamin från lime