Serveringar
6-8 barnportioner
Tillagning
20 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Mjölk (kan undvikas vid val av växtbaserad grädde och creme fraîche, samt skippa osten)
⚠️Soja (kan uteslutas)
Ingredienser
- 4 kycklingfileér
- 1 gul eller röd paprika
- 1 gul lök
- 1 liten zucchini
- 2,5 dl grädde
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl chilisås
- 2 tsk paprikapulver
- En nypa chilipulver
- 150 gram gratängost
- Svartpeppar
- Olivolja till stekning
- 1 msk soja (eventuellt lite mindre till barn under 1 år)
Havreris, ris eller ugnsstekt potatis
-
Uppdelad Tallrik - Sand
Tillbehör
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Skär kycklingfiléerna i bitar (se åldersanpassning för form och storlek). Stek kycklingen i lite olivolja i en stekpanna så de får färg. Skär sedan grönsakerna i bitar och stek med en kort stund i stekpannan. Ta fram en ugnsfast form och smörj botten med lite olja. Lägg i kycklingen och grönsakerna. Peppra efter smak.
- Gör nu såsen genom att blanda grädde, creme fraiche, chilisås, soja, paprikapulver, chilipulver i en bunke/skål. Peppra. Häll sedan blandningen över kycklingen och grönsakerna i formen. Toppa med osten.
- Tillaga mitt i ugnen i 20 minuter. Servera gärna med potatis eller ris.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- Skär kycklingen i långa remsor. Skär lök, paprika och zucchini i avlånga bitar. Potatis skärs i klyftor.
👶Från 9* månader och uppåt - Skär kyckling, lök, paprika och zucchini i små bitar. Potatis skärs i små bitar. Servera med gaffel från 12 mån.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recept notering
Näring (utvalda delar):
💪Protein från kyckling
💪Fett från olja, ost, grädde och creme fraîche
💪Kolhydrater från potatis eller ris
💪Kalcium från mjölkprodukter
💪Zink från kyckling
💪C-vitamin från paprika och zucchini