Serveringar
ca 15 små eller 8 stora muffins
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
Har du lite välling över hemma?
Då rekommenderar vi att göra dessa muffins med ananas som funkar lika bra som mellis, frukost och kvällsmat.
Vällingen tillsammans med ananasen och bananen gör att de blir väldigt saftiga och får en lätt söt smak.
Ingredienser
2 ägg
1 mogen banan
1 dl hackad ananas (plus lite extra att stoppa i muffinsarna)
1,5 dl havremjöl
1 dl vällingpulver
2 tsk bakpulver
0,5 dl rapsolja
1 krm vaniljpulver
-
Minimuffinsform i silikon
-
Muffinsform i silikon
Produkter till receptet
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader och förbered muffinsformar.
Mixa banan med ananas och ägg till en slät smet.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner banansmeten. Rör i oljan.
Fördela smeten i formarna och tryck ner en extra ananasbit i varje muffin.
Grädda mitt i ugnen i 15-25 minuter (beroende på storlek), tills muffinsen är gyllene och fasta.
Låt svalna helt innan servering. De stelnar en hel del efter att de svalnat.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i halvor eller långa bitar.
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm.
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller hela/halva för barnet att gnaga på.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!