Category
Frukost
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Nötter
Perfekt att strö över yoghurt, gröten eller varför inte äta som den är i en liten skål.
Funkar även fint till de minsta (från 6 mån) om du mortlar granolan fint!
Som att äta äppelpaj till frukost, mums!
Ingredients
3 dl havregryn
2 dl rågflingor (eller mer havregryn)
1,2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
1 dl mixade/mortlade pumpakärnor
2 dl äppeljuice
1 msk mandelsmör (eller annat valfritt nötsmör)
0,5 dl rapsolja
2 msk honung (valfritt, men inte för barn under 1 år)
-
Barnskål i silikon
-
Greppvänlig barnsked
Produkter till servering
Do this:
Sätt ugnen på 220 grader.
Mixa ihop de blöta ingredienserna.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan ner den blöta blandningen tills allt är ordentligt blandat.
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 15–20 minuter, rör om då och då så att det inte bränns. Hacka också bitarna när du rör om till så stora bitar som du önskar.
Låt svalna helt innan du häller upp på burk.
Mortla/mixa granolan så att inga större hårda bitar är kvar till barn under 2 år.
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 6 månader (se till att den är fint fördelad till barn under 2 år)
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!