Serveringar
8-9 st muffins
Tillagning
20 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Fluffiga och söta muffins med massa god smak från kryddorna. Dessutom äggfria, mjölkfria och glutenfria. De passar därför även er som har barn med dessa allergier.
Perfekt som mellis, frukost eller fika.
Allergener:
⚠️Mandel
Ingredienser
2 mogna bananer
1 dl rapsolja
1 dl havremjölk (eller annan valfri mjölkdryck)
2 dl mandelmjöl
2 dl bovetemjöl (eller havremjöl)
1 tsk bakpulver
0,75 tsk bikarbonat
Kryddning: 0,5 tsk kanel, 0,5 tsk kardemumma och 1 krm vaniljpulver
1 tsk äppelcidervinäger
2-3 äpplen
-
Muffinsform (12 muffins)
Produkter vi har använt
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 180 grader.
Mosa bananerna så att det blir en puré. Blanda i havremjölk och olja.
Blanda sedan alla torra ingredienserna och rör i dem i bananblandningen.Tillsätt vinäger.
Skär äpplena i tunna bitar (skala om du vill innan). Häll upp smeten i muffinsformar och tryck ned äpplena. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.