Författare:
Elin Oresten
Aprikospuré är näringsrikt och så gott. Dessutom blir det såpass tjockt i konsistensen att det går att äta med händerna som det är. Och fastnar väldigt lätt på en sked (om barnet kan äta med sked eller om man vill öva självmatning med sked).
Aprikos är fullproppat med c-vitamin och även järn. En magisk kombo för järnupptaget!Aprikospuré är därför ett ypperligt sätt att järnberika mat så som bröd, pannkakor, gröt m.m.. Ett extra plus är att de flesta barn tycker det är väldigt smarrigt.
Allergener:
⚠️Stenfrukt
Gör såhär:
Lägg aprikoserna i vatten i minst 4 timmar eller över natten. Häll ut större delen av vattnet för en tjock konsistens och mixa till en puré. Vill man ha en lösare konsistens på purén så är det bara att addera mer vatten.
- Förvaras i kylskåp i ca 1-2 veckor (beror lite på grader i kylskåpet samt hur rena redskap man använt)
Recept notering
Åldersanpassning:
👶Fungerar från 6 månader