Kategori
lunch/middag
Serveringar
ca 10 st
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
⚠️ Gluten
Mjuka biffar med grönsaker måste vara den ultimata maten för de allra minsta - näringsrikt, lätt att äta och smarrigt! Sen är det ju en härlig bonus att de också uppskattas av äldre barn och vuxna. Något för hela familjen helt enkelt!
Dessa fritters är ostiga, smakrika och kan ätas som de är eller med något annat.
Ingredienser
1 broccolibukett (250 gram)
2 skalade potatisar
1 st ägg
2 dl riven ost
3 msk vetemjöl
0,5 tsk salt (ej för barn under 1 år)
0,5 tsk lökpulver
1 krm peppar
Eventuellt panko ströbröd
Olja till stekning
Gör såhär:
Koka potatis och broccoli al dente.
Mosa broccolin grovt i en bunke. Lägg i potatisen och mosa den med broccolin.
Blanda i ägg, ost, vetemjöl och kryddor. Rör ihop till en tjock smet.
Forma platta biffar av smeten. Panera eventuellt med panko om du vill ha krispiga fritters.
Stek dem på medelvärme i neutral olja (tex rapsolja) tills de blivit gyllenbruna i färgen.
Recept notering
Åldersanpassning, servering som plockmat:
👶6-9 mån: skär fritters halva eller avlånga bitar
👶9 mån och uppåt: skär fritters i små munsbitar som enkelt kan plockas med pincettgreppet eller en gaffel
Förvaring:
❄️ I kylen i upp till 4 dagar, eller fryses in
Här på Knatteplock´s instagram hittar du en video på receptet