Serveringar
En stor portion
Författare:
Elin Oresten
Här kommer ett riktigt enkelt och gott recept på paj. Supergott till frukost eller mellis. Denna paj gjorde jag en liknande variant på i stories förra helgen, då använde jag bär istället för nektarin. Så ”pajdegen” är ett bra grundrecept som fungerar för de mesta frukter och bär.
Ni gör pajen snabbt och enkelt i mikron eller ugn.
Allergener:
⚠️Gluten
Ingredienser
- ca 2 mogna persikor/nektariner (eller annan valfri frukt/bär)
1 dl havregryn (även boveteflingor eller rågflingor fungerar)
1 dl äppelmos eller 0,5 st mogen banan
2 tsk rapsolja
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk vaniljpulver
Gör såhär:
- Skär nektarinerna i tunna klyftor och lägg i en liten matlåda/ugnsfast form.
Blanda ihop resten av ingredienserna till en smuldeg.
Smeta på smuldegen på frukten i matlådan.
Mikra i 3 min eller kör i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Låt svalna något innan servering. Servera tex med en klick naturell yoghurt.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: lättast är att ladda skedar med pajen och räcka över. Eller klicka ut den på brickan/tallriken i stora bitar och låta bebisen greppa bitarna med hela handen.
👶9-18 mån: klicka ut små bitar av pajen på en tallrik.
👶18 mån och uppåt: testa att ge barnet hela matlådan med en sked (om hela portionen ska ätas).
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.