Tillagning
15-20 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Supergoda och saftiga grötpinnar med smak av apelsin. Helt äggfria. Apelsin och chiafrön gör sig väldigt bra ihop. Som en variant av citron- och vallmokaka.
Allergener:
⚠️Mjölk (beroende på val av mjölkdryck)
⚠️Spår av gluten
Ingredienser
- 0,5 dl mjölkdryck
2 msk chiafrön
1 stor mogen banan
1 ekologisk apelsin (skalet från hela och saften från halva)
1 msk rapsolja
1 dl havremjöl
2 msk mixade pumpakärnor
2 tsk bakpulver
-
Grötpinneform i silikon - Dusty green
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda chiafrön och mjölk och låt svälla i ca 10 minuter.
Mosa banan och blanda med chiafrönblandningen, rapsolja, rivet apelsinskal och pressad apelsin.
Häll i de torra ingredienserna och rör till en smet.
Häll i smeten i valfri form. Tex en form för grötpinnar (från knatteplock.se, reklam) eller en stor matlåda eller mindre form (ca 15x20 cm) med bakplåtspapper.
Tillaga i ugnen i ca 15-20 min beroende på val av form. Känn gärna med en sticka så att det är klart.
Om du använt en matlåda/större form så kan du skära pinnarna när kakan svalnat.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär i långa pinnar
👶9-12 mån: skär i långa pinnar eller i små munsbitar
👶12 mån och uppåt: skär i långa pinnar
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.