Tillagning
30 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Grötpinnar med lite exotisk smak av mango och kokos. Dessa blev så goda att jag själv åt upp hälften till kaffet. Perfekt mellis till både barn och vuxna med andra ord!
Allergener:
⚠️Gluten/spår av gluten
⚠️Ägg
⚠️Spår av nötter
Ingredienser
- 1 dl mango i bitar
- 3 dadlar
- 1 ägg eller 3 msk kikärtsspad
- 1 msk rapsolja
- 0,5 dl kokosmjölk
- 1 dl havremjöl
- 1 dl riven kokos
- 0,5 dl mixade pumpakärnor eller 2 msk mixat palttunnbröd
- 1,5 tsk bakpulver
-
Silikonform för grötpinnar - Light purple
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Mixa ihop mango, dadlar, ägg, kokosmjölk och olja.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med mangoblandningen. Häll smeten i valfri form.
- Baka i ca 15 min. Låt sedan svalna och skär eventuellt i långa bitar beroende på vilken form du använt.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: servera som de är
👶9*-12 mån: servera som de är eller i små bitar
👶12 mån och uppåt: servera som de är
*Från när bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Näring (utvalda delar):
💪Fett från olja
💪Protein från ägg
💪Kolhydrater från havremjöl, dadlar och mango
💪Järn från ägg, havremjöl och pumpakärnor/palttunnbröd
💪Vitamin B6 från dadlar