Kategori
Middag
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Eventuellt ägg
⚠️ Jordnöt
⚠️ Soja
⚠️ Fisk
Denna otroliga nudelrätt går inte av för hackor vill vi lova! Missa inte denna goding om ni också älskar nudelrätter.

Ingredienser
2 vitlöksklyftor
15 cm purjolök
1-2 msk röd currypasta efter smak
3 morötter (eller 1 röd paprika)
300 gram lax
400 ml kokosmjölk
2 msk japansk soja (exkludera till barn under 1 år)
2 msk limesaft
2 msk riven ingefära
4 portioner ris- eller äggnudlar
1 kruka färsk koriander (valfritt)
Fint mortlade/mixade jordnötter (valfritt)
-
Barnskål
-
Bordsunderlägg
-
Barngaffel
Produkter till servering
Gör såhär:
Finhacka vitlök och purjolök. Skär laxen i bitar eller använd fryst lax som redan är skuren i småbitar.
Fräs vitlök och purjolök i en stekpanna tillsammans med den röda currypastan. Har du en bebis kan du ha i lite av currypastan nu, och lägga i resten när du tagit undan lite sås till bebisen i nästa steg, så minskar du saltmängden. Likadant kan du tänka med sojan sedan.
Skär morötterna eller paprikan i tunna bitar. Lägg i dem och laxen i pannan.
Häll över kokosmjölk, soja och lime. Låt puttra i ca 10 min, tills laxen är genomstekt och paprikan/morötterna är mjuk. Ta eventuellt undan lite lax och sås till bebis innan du häller i soja och mer currypasta.
Koka nudlarna under tiden.
Servera grytan med nykokta nudlar och toppa gärna med koriander och fint mortlade jordnötter.
Recept notering
Åldersanpassning (plockmat):
👶 6-9 mån: skär nudlarna i ganska långa bitar, ca 3-4 cm långa, mosa laxen i såsen eller skär den i långa greppvänliga bitar
👶 9-12 mån: skär nudlar och lax i små munsbitar
👶 12 mån +: skär nudlar och lax i små munsbitar, eller behåll lite längre nudlar om barnet tycker det är roligt
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!