Serveringar
30 stycken
Författare:
Elin Oresten
Riktigt goda och näringsrika nuggets till de små. Dessa gör du enkelt i ugnen och de är dessutom perfekt frysmat.
Ett tips är att göra en dippsås på 2 dl creme fraiche och 1-2 msk chilisås (ICA har en osötad). Det blir riktigt gott till detta.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
❄️Förvaring: i frysen eller i kylen i upp till 4 dagar
Ingredienser
- 500 g kycklingfärs
3 dl mosad kokt sötpotatis (ca 400 g rå sötpotatis)
0,5 tsk salt (för barn över 1 år)
1 krm svartpeppar
0,5 tsk lökpulver
1 dl ströbröd
Gör såhär:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
Mikra eller koka sötpotatisen tills den är mjuk. Mixa sedan potatisen till en puré (häll bort eventuellt vatten först).
Blanda sötpotatispurén med resten av ingredienserna.
Forma små nuggets med lätt blötade händer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga i ugnen i ca 15-18 min, tills de fått färg både upptill och nedtill. Du kan kontrollera en av dem så att den är genomstekt.
Recept notering
Åldersanpassning (plockmat):
👶6-9 mån: servera som de är, forma dem lite avlångt.
👶9-12 mån: skär dem i små bitar eller som de är.
👶12 mån och uppåt: servera som de är.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.