Kategori
Fika
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Saffransplättarna som vi sålde in som lussebullsplättar till barnen. Total succé och så enkla att göra. Havrebaserade, näringsrika och fulla av smak.
Ingredienser
2 ägg
1,5 dl valfri mjölksort
1 pkt saffran (0,5 g)
1 tsk honung (ej för barn under 1 år)
2,5 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Vill du göra dem mer järnrika kan du addera 0,5 dl mixade pumpakärnor.
-
Barntallrik utan uppdelning
-
Bordsunderlägg
Produkter till servering
Gör såhär:
Vispa ihop ägg, mjölk, honung och saffran i en bunke tills saffranet löst sig.
Rör ner havremjöl, bakpulver och vaniljpulver, och vispa tills smeten är slät.
Låt smeten vila i cirka 5 minuter så havremjölet hinner svälla.
Stek små plättar på medelvärme i en stekpanna tills de får fin färg på båda sidor.
Recept notering
Åldersanpassning
👶 6–9 mån: servera i långa bitar ca 2x5 cm, eller i halvor
👶 9–12 mån: servera i små munsbitar ca 1x1 cm
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller större för barnet att hålla själv och gnaga på.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!