Kategori
Middag
Serveringar
till ca 5 vuxenportioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Soja
Denna kycklinggryta är SÅ HIMLA GOD! Hela familjen uppskattar den och den funkar lika bra till vardags som till helgen.

Ingredienser
Olja till stekning
1 finhackad gul lök
2 finhackade eller pressade vitlöksklyftor
600 gram strimlad kycklinglårfilé
200 gram tunt skivade champinjoner
65 gram färsk babyspenat (ej för barn under 1 år)
3 dl grädde
2 dl mjölk
2 kycklingbuljongtärningar*
2 msk japansk soja*
1 dl hackade soltorkade tomater
1 dl matlagningsvin eller 2 tsk balsamvinäger
* Exkludera eller minska ner till barn under 1 år.
-
Underlägg i silikon
-
Barnskål med sugpropp
-
Haklapp med ärm och vattenavvisande ficka
Produkter till servering
Gör såhär:
Förbered önskat tillbehör, tex havreris, ris eller kokt potatis.
Hetta upp lite olja i en panna. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med tills det blivit lite glansigt.
Lägg i kycklingen i pannan och låt steka med under omrörning tills den fått färg. Lägg i champinjonerna och låt dem steka med också tills de krympt och fått färg. Släng i spenaten och stek tills den minskat i storlek.
Häll i grädde och mjölk i pannan. Smula i buljong och tillsätt soja. Låt puttra ihop och tillsätt sedan soltorkade tomater och matlagningsvin/balsamvinäger. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar.
Servera sedan grytan med ditt tillbehör!
Recept notering
*Exkludera eller minska ner till barn under 1 år.
Åldersanpassning, plockmat:
👶 6-9 mån: skär några längre kycklingbitar som barnet kan suga på
👶 9-12 mån: skär/strimla kycklingen tunt efter tillagning
👶 12 mån +: skär kycklingen i små munsbitar
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!