Författare:
Elin Oresten
Jag älskar att baka med sötpotatis, blir alltid gott och det är så enkelt att jobba med. Dessa kex är ett superbra mellanmål (perfekt att ta med sig på språng) eller som tillbehör till något annat. De går att smaksätta mer ”sött” eller mer ”salt”, beroende på vad man känner för.
Allergener:
⚠️Spår av gluten
Ingredienser
- 2 dl havremjöl (mixa gärna eget på vanliga havregryn)
1 tsk bakpulver
1,5 dl sötpotatispuré (ca 200 gram rå sötpotatis)
2 tsk rapsolja eller olivolja (rapsolja passar bäst till den ”söta” smaksättningen)
”söt” smaksättning: 1 tsk vaniljpulver, 1 tsk ceylonkanel, eller,
”salt” smaksättning: 0,5 msk paprikapulver, 2 tsk timjan, 1 st pressad vitlöksklyfta
Gör såhär:
- Sätt på ugnen på 180 grader (varmluft).
Skala och skär sötpotatisen i små bitar. Mikra den i ca 4 min, tills den är mjuk.
Mixa sötpotatisen till en slät puré och blanda med övriga ingredienser till en smidig deg.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Nagga med en gaffel och skär bitar med en kniv.
Baka i ugnen i ca 20 min.
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶Passar från 12 månader
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.