Kategori
Frukost/mellanmål
Serveringar
ca 10 små pannkakor
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Dessa pannkakor går snabbt att göra och är väldigt fluffiga och goda. Perfekt att göra många av och frysa in eller ha i kylen för veckans frukostar.

Ingredienser
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl (eller mer havregryn för glutenfritt)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)
1,2 dl komjölk eller växtbaserat alternativ
1 ägg
1 dl tinad fryst mango (eller färsk, i bitar)
Några droppar citron- eller limesaft
-
Barnskål med sugpropp
-
Barnsked
-
Haklapp i silikon
Produkter till servering
Gör såhär:
Mixa alla ingredienser till en helt slät smet.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och klicka ut små pannkakor. Stek i lite olja eller smör tills de är gyllene på båda sidor.
Låt svalna lite innan servering.
Servera gärna med mosad banan, naturell yoghurt eller några extra mangobitar vid sidan om.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i långa bitar, ca 2x6 cm eller i halvor
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller större för barnet att gnaga på
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!