Category
Mellis/fika
Servings
ca 8 kakor
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Nötter
Urgoda kakor som du gör på ca 15 min sammantaget. Perfekta som mellis, fika eller varför inte frukost!

Ingredients
1 mogen banan
2,5 dl havregryn
2 msk valfritt sorts nötsmör (vi gillar cashewsmör)
0,5 dl mixade pumpakärnor (valfritt, tillför järn)
125 gram hallon
-
Barntallrik utan uppdelning
-
Bordsunderlägg
Produkter till servering
Do this:
Sätt ugnen på 190 grader.
Mixa eller mosa bananen slätt i en bunke/skål. Blanda i havre, nötsmör och pumpakärnor.
Vänd ned hallonen i smeten. Klicka sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen i ca 12 min, tills de fått färg upp-och nedtill. Låt svalna innan servering.
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶 Passar från ca 9 månader, tänk dock på att konsistensen ska vara ganska mjuk till de minsta. Blir det en hård kant på kakan så kan du skära bort den.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!