Cooking
60 Minutes
Author:
Elin Oresten
Järnrikt vörtbröd🍞🎄✨
Här har ni ett supergott, enkelt och näringsrikt bröd som alla i familjen kan äta. Detta vörtbröd är fullt med järn, vilket är toppen för småttingarna där hemma.
Ni kan antingen göra brödet med lingon eller russin (eller inget utav det). Lingon ger en lätt beska, vilket är en smak som barn generellt sett behöver öva på. Brödet är därför ett perfekt tillfälle att få in denna viktiga smak på ett enkelt sätt.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredients
- 6 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
1 dl vörtmix (färdig kryddmix)
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt (för barn över 1 år)
4,5 dl filmjölk (fetthalt 3%)
1,5 dl lingon eller russin (valfritt)
Do this:
- Sätt ugnen på 175˚C.
Smörj och bröa en avlång bakform.
Mixa havregryn och pumpakärnor tillsammans till ett fint mjöl. Blanda sedan detta med de andra torra ingredienserna i en bunke.
Blanda i filmjölk och lingon/russin.
Häll i smeten i bakformen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min, känn med en sticka så att det är klart.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 Från 6 till 9 mån: servera i längre bitar*
👶 Från 9** till 12 mån: servera i små bitar*
👶 Från ca 12 mån: servera i små bitar eller i hela brödskivor
*Om du tycker att din bebis har svårt att hantera färskt bröd i munnen, så kan det hjälpa att rosta brödet lätt.
**Från när bebisen utvecklat ett pincettgrepp