Author:
Elin Oresten
Här kommer en mer näringsrik variant till pepparkakor. Perfekt att ge som mellanmål eller fika!
Allergener:
⚠️Mandel
⚠️Gluten (spår av),
⚠️Nötter (spår av)

Ingredients
- 1 dl mandelmjöl
1,2 dl havremjöl
2 tsk pepparkakskrydda (finns att köpa färdig. Egen pepparkakskrydda kan också göras genom att blanda: 1 tsk ceylonkanel, 1 tsk nejlika, 1 tsk ingefära.)
4 stora färska dadlar
1 msk rapsolja
1 tsk vatten
Do this:
- Sätt på ugnen på 175 grader.
Mixa ihop alla ingredienser till en deg. Använd gärna lite mindre mjöl när du börjar mixa så kan du knåda in det sista mjölet i degen sedan. Det blir lättare att mixa då.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper (det är inget måste att använda bakplåtspapper, men det blir finast/enklast). Stansa ut pepparkakor.
Grädda pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper, mitt i ugnen på 175 grader i ca 7-10 minuter. Håll koll så de inte bränns.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Passar från ca 10-12 mån, eftersom de är lite hårdare/krispigare i konsistensen.