Category
Fika
Servings
10 små kakor
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
Äntligen är rabarbersäsongen här!
Dessa rabarbergrottor är enkla att göra och blir ljuvliga. Passa på att baka dessa nu under långhelgens fikastunder och mellisar.

Ingredients
10 st urkärnade färska dadlar
1 msk vatten
0,5 dl rapsolja
1,5 dl havremjöl (eller mixade havregryn)
1 dl siktat dinkelmjöl (eller mer havremjöl om du önskar helt havrebaserat)
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver (valfritt)
1 tsk mald kardemumma
100 gram finhackad rabarber
2 tsk vatten
1 msk honung (valfritt)
-
Barnskål med sugpropp
-
Bordsunderlägg
Produkter till servering
Do this:
Sätt ugnen på 175 grader.
Ansa och koka rabarbern mjuk med lite vatten. Mosa/mixa den sedan till en puré med lite honung.
Mixa dadlarna med olja och vatten till en slät kräm i en matberedare eller med stavmixer.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner dadelblandningen. Knåda ihop till en mjuk deg. Om den känns torr, tillsätt några droppar vatten i taget. Låt degen vila 5 minuter.
Rulla små bollar av degen, lägg på bakplåtspapper och tryck en grop i varje.
Fyll groparna med rabarberfyllningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna fått lite färg i botten.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 Dessa passar från 12 månader pga konsistensen (och honungen).
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!