Servings
12 st muffins
Cooking
20 Minutes
Author:
Elin Oresten
Pannkakor i muffinsformar någon gång. Så enkelt att göra och perfekt om man inte orkar stå och steka pannkakor för hand.
Tar max ett par min att slänga ihop och sedan 20 min i ugnen. Sen har man en riktigt lyxig frukost, mellis eller fika!
Servera dem med lite chiasylt på jordgubb och grekisk yoghurt.
Allergener:
⚠️Mjölk (använd havremjölk för att undvika denna allergen)
⚠️Gluten (använd ett glutenfritt mjöl för att undvika denna allergen)
⚠️Ägg

Ingredients
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 4 dl mjölk (komjölk eller havremjölk)
- 3 ägg
- 1 krm vaniljpulver
- 0,5 tsk salt (vuxenanpassning och för äldre barn)
-
Muffinsform - 12 Muffins
Produkter vi har använt
Do this:
Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål. TIlsätt hälften av mjölken först och vispa ihop så att det blir en jämn pannkakssmet.
- Tillsätt sedan resten av mjölken och vispa ner äggen. Smörj en muffinsplåt eller muffinsformar (helst styva/fasta formar) med lite rapsolja. Häll i smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min på 225 grader.
- Servera med tex med grekisk yoghurt, vispad grädde, färska bär eller chiasylt.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader
- servera muffinsarna i halvor.
👶Från 9* till 12 månader
- servera muffinsarna i små bitar.
Näring (utvalda delar):
💪Protein från ägg
💪Kolhydrater från vetemjöl
💪Fett från ägg
💪Kalcium från mjölk
💪D-vitamin från ägg
💪Vitamin B1 (tiamin) från vetemjöl
👶Från cirka 13 månader
- servera muffinsarna som de är eller i små bitar.
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp