Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Cooking
25 Minutes
Author:
Elin Oresten
Supergoda och enkla zucchinibiffar med ricotta och dill. Dessa är så goda, speciellt om man gillar zucchinin och ost. Servera med quinoa eller tex couscous, ris eller klyftpotatis.
Ingredients
- 4 portioner quinoa eller annat valfritt tillbehör
- 1 zucchini
- 250 g ricotta
- 2 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl riven ost
- 2 krm salt (för barn över 1 år)
- 2 msk hackad dill (färsk eller fryst)
- svartpeppar
- 3 dl turkisk yoghurt
- saft från 0,5 citron
-
Skål med sugpropp - Beige
Sås
Produkter vi har använt
Do this:
- Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Riv zucchini grovt och pressa ut vattnet med händerna. Blanda sedan alla ingredienser till biffarna i en bunke.
- Hetta upp smör/olja i en stekpanna. Klicka ut smeten i pannan och stek sedan biffar på medelvärme i ca 3 min på varje sida.
- Blanda ingredienserna till såsen.
- Servera sedan biffarna med quinoa, sås och valfria grönsaker.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- servera biffarna i långa bitar. Servera tillbehöret i en djup skål och hjälp till med laddade skedar.
👶Från 9* -12 månader
- servera biffarna i små bitar. Servera tillbehöret i en djup skål och hjälp till med laddade skedar om det behövs.
👶Från ca 12 månader och uppåt- servera biffarna i små bitar. Erbjud gaffel/sked.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Protein från quinoa, ägg och ost
💪Fett från stekfett och ost
💪Kolhydrater från quinoa
💪Selen från ricotta
💪D-vitamin från ägg
💪Kalcium från ricotta och ost