Category
Mellanmål
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Nötter
Mjuka bollar som smakar som äppelpaj! Perfekta att ha i kylen och plocka fram till veckans mellisar.
Rulla i kokos eller mixade pumpakärnor för en extra järnboost!
Ingredients
100 g färska urkärnade dadlar (eller torkade dadlar/aprikoser, blötlagda ca 1 h)
2 små äpplen (ca 250 g)
2–3 dl havremjöl
1 tsk kanel (gärna ceylonkanel till små barn)
1 krm vaniljpulver
2 msk valfritt nötsmör (eller rapsolja vid nötallergi)
Riven kokos eller mixade pumpakärnor blandat med kanel att rulla i
-
Barnskål med sugpropp
-
Barntallrik utan uppdelning
Produkter till servering
Do this:
Skala och riv äpplena grovt. Krama ur lite vätska med handen och lägg i en bunke eller matberedare.
Mixa ihop alla ingredienser med handmixer eller i matberedare.
Tillsätt mer havremjöl om smeten känns för lös. Ställ i kylen ca 20 min för att stelna.
Forma bollar och rulla i kokos eller mixade pumpakärnor.
Förvara bollarna i kylen.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån*: forma ”bollarna” avlångt, ca 2x5 cm.
👶 9-12 mån*: skär bollarna i mindre bitar.
👶 12 mån och uppåt: servera bollarna som de är.
*Denna konsistens kan ge en del kväljningar i denna ålder men det är inte farligt, men blir det mycket kväljningar så kan man såklart pausa.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!