Category
Frukost
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Vem älskar inte bananpannkaka?
Men det kan vara svårt ibland att hinna med att blanda smet och steka sådär på morgonen när det ska gå fort.
Vårt tips är då att göra bananpannkaka i ugn som du kan frysa in och ta fram som en supersnabb frukost. Detta går även supersnabbt att göra då man bara mixar ingredienserna i en blender (om man har en sådan).
Gör dem i muffinsformar så har du dessutom perfekta små portioner direkt, eller använd en ugnsform (ca 25 x 30 cm).
Tips! Vi använder denna minimuffinsform till receptet.
Ingredients
2 små mogna bananer
2 ägg
2 dl havregryn
2,5 dl mjölk (valfri sort)
1 tsk kanel (valfritt)
1,5 tsk bakpulver
För mer järn: 1 dl mixade pumpakärnor eller 1 msk palttunnbröd
-
Minimuffinsform
Produkt till receptet
Do this:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa alla ingredienser med en mixer eller i en blender.
Fördela smeten i formarna/formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-20 minuter (beroende på form), tills pannkakan stelnat och fått lite färg på toppen.
Låt svalna innan du lossar dem ur formarna.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i långa bitar, ca 2x6 cm (eller halva muffins).
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm.
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller större för barnet att gnaga på.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!