Category
Frukost/mellis
Servings
ca 12 st
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
Det finns enligt oss inget smidigare än att plocka fram muffins snabbt. Dessa bananmuffins blir smakrika, saftiga och sådär mysiga av banansmaken och kanel. Mmmm!
Dessa går också att göra extra järnrika och konsistensen är mycket bra även för de minsta.
Ingredients
2 väl mogna bananer
2 ägg
1 dl rapsolja eller 100 gr smält smör
1,5 dl mjölk (vanlig eller växtbaserad)
2 dl siktat dinkelmjöl (eller fullkorn för mer fibrer)
2 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)
1–2 msk honung (valfritt, ska uteslutas till barn under 1 år)
För extra järn (valfritt): 1 dl mixade pumpakärnor eller 1 msk mixat palttunnbröd
-
Muffinsform i silikon
Produkt till receptet
Do this:
Sätt ugnen på 200 grader och förbered en muffinsplåt.
Mosa/mixa bananerna riktigt slätt i en stor skål. Vispa ner ägg, olja/smör, mjölk och ev. honung.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.
Vänd ner mjölblandningen i banansmeten och rör bara tills allt precis gått ihop.
Fördela smeten i formarna (ca 2/3 fulla).
Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter tills muffinsen rest sig och en provsticka kommer ut torr.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i halvor eller långa bitar.
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm.
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller hela/halva för barnet att gnaga på.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!