Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Cooking
25-30 Minutes
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Mjölk
Ingredients
- Valfri mängd sötpotatis
- Olivolja
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 150 g fetaost* eller mozzarella
- 2 tsk torkad timjan
- 1 tsk salt (för barn över 1 år och vuxna)
- 0,5 tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2,5 dl creme fraiche
- 2-3 msk ajvar relish
Valfria grönsaker, tex paprika
-
Uppdelad Tallrik - Sand
Sötpotatis
Biffar
Ajvarsås
Övrigt
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Skala och skär sötpotatisen i lämpliga bitar utifrån ålder (se nästa sida). Lägg dem på en plåt och ringla över olivolja. Tillaga i ugn i ca 15 min.
- Skär osten i små bitar. Blanda ihop ingredienserna till biffarna. Forma små biffar med blötade händer. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek biffarna, ca 4 min på varje sida.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen.
- Servera sötpotatisen med biffarna, såsen och valfria grönsaker.
- *Minska mängden fetaost för barn under 1 år, alternativt välj mozzarella som innehåller mindre salt.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader:
Forma biffarna ovalt. Skär sötpotatisen i klyftor. Koka paprikan i långa skivor eller riv den rå.
👶Från 9* månader och uppåt
- skär biffarna och potatisen i mindre bitar. Skär paprikan i tunna skivor. Servera med gaffel från 12 månader.
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Kolhydrater sötpotatis
💪Fett från olivolja och ost
💪Järn från nötfärs
💪Kalium från sötpotatis
💪Vitamin C från ajvar