Category
Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportione
Cooking
30-35 Minutes
Author:
Elin Oresten
Dessa fritters är enkla att göra och blir väldigt goda. Ett måste att testa om ni och era barn också gillar gröna ärtor!
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Gluten
⚠️Ärta
⚠️Ägg
Ingredients
- 1 kg fast potatis
- Olivolja
- Svartpeppar, salt
- 400 gram tinade gröna ärtor
- 0,5 dl majsstärkelse
- 0,5 dl vetemjöl
- 100 gram riven ost
- 1 stort ägg
- 1 tsk bakpulver
- 2,5 msk citronsaft
- 1 tsk salt (exkludera för barn under 1 år)
- 0,5 tsk mald svartpeppar, eller efter smak
- Smör och olja till stekning
- 2 dl matyoghurt/creme fraiche
- 3 msk hackad dill
- 2 msk citronjuice
-
Uppdelad Tallrik - Dusty Grey
-
Barngaffel i Silikon - Dusty Grey
Klyftpotatis
Ärtbiffar
Dillsås
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg den på en plåt och ringla lite olja över samt krydda. Tillaga i ugn i ca 25 min.
- Mixa hälften av de gröna ärtorna till en massa (mixa alla ärtor till barn under 9 mån). Lägg massan i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Låt smeten vila i ett par minuter.
- Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna på medelvärme. Klicka ut ärtsmeten och stek ca 2 min på varje sida.
- Blanda ingredienserna till såsen.
- Servera ärtbiffarna med klyftpotatis och dillsås.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- skär fritters i långa bitar. Servera klyftpotatis som den är.
👶Från 9* månader och uppåt
- skär fritters och potatis i små bitar. Servera med sked/gaffel från ca 12 mån.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Protein från ägg, ost, ärtor
💪Kolhydrater från potatis
💪Fett från olivolja och yoghurt/creme fraiche
💪Järn från ägg och ärtor
💪Kalcium från yoghurt/creme fraiche
💪Kalium från potatis