Category
Frukost/mellis
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Spår av gluten
Otroliga grötpinnar som gått varmt hos oss i sommar.
Barnen älskar den saftiga sötman från ananas, och kokosen ger en härlig textur på grötpinnen
Vi använder både färsk ananas eller köper frysta färdighackade bitar
Perfekta som frukost eller mellis hemma, eller att ta med på utflykten.
Tips! Använd gärna våra grötpinnelådor, perfekt för att ta med grötpinnarna ut.

Ingredients
1 stor mogen banan
1 ägg
1 msk rapsolja
1 dl havremjöl
1 dl riven kokos
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl finhackad ananas
För mer järn: tillsätt 0,5 dl mixade pumpakärnor eller 1 msk mixat palttunnbröd till smeten.
-
Silikonform för grötpinnar
Produkt till receptet
Do this:
Sätt ugnen på 190 grader (varmluft).
Mosa bananen i en bunke till en slät puré. Rör i ägg och rapsolja.
Tillsätt havremjöl, kokos och bakpulver. Blanda ihop till en smet. Rör i ananas.
Häll smeten i en grötpinneform eller en rektangulär ugnsform (ca 20 x 25/30 cm) som är klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter tills ytan känns fast och lätt gyllene.
Om du inte använder grötpinneform: skär i stavar när kakan svalnat.
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 6 månader.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!