Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
Kex tycker vi är ett toppenbra snack eller mindre mellis som man kan ta fram snabbt hemma eller ta med sig på språng.
Dessa kex är både järnrika och fiberrika. Dessutom är det enklare än man tror att göra dem, så se till att testa om ni är sugna.

Ingredients
2 dl grahamsmjöl eller annat fullkornsmjöl
1,5 dl havremjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl mixade/fint mortlade pumpakärnor
2 tsk kanel (gärna ceylon)
0,5 dl rapsolja (eller annan neutral olja)
1 dl äppelmos
-
Stansformar
Produkt till detta recept
Do this:
Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda grahamsmjöl, havremjöl, bakpulver och kanel i en skål.
Tillsätt rapsolja och äppelmos. Rör ihop tills det blir en smidig deg.
Kavla ut degen ganska tunt (ca 0,5 cm) mellan två bakplåtspapper och använd små stansformar för att stansa ut roliga former. Alternativt skär degen i små rutor med en vass kniv.
Lägg kexen på plåten och grädda i mitten av ugnen i cirka 10–12 minuter tills de är gyllene och knapriga.
Låt kexen svalna helt på ett galler innan servering.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 Passar från ca 12 mån
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!