Author:
Elin Oresten
En riktigt god gryta! Kikärtor är ju så gott och näringsrikt. Dock så behöver de anpassas till små barn, antingen genom att mosas eller plattas till. Gör man det så går det fint även till de allra minsta.
Allergener:
⚠️ Mjölk (exkludera matyoghurt för att undvika)
Ingredients
- 4 portioner havreris eller ris
1 st stor sötpotatis
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk garam masala eller gul curry
En nypa chiliflingor
1 tsk gurkmeja
4 dl kokosmjölk
1 st grönsaksbuljongtärning (minska ned för barn under 1 år eller välj en saltfri buljong)
50 gram färsk spenat (för barn över 1 år)
5 dl kokta kikärtor
Matyoghurt
-
Enkel Skål - Bambu
Produkter vi har använt
Do this:
Koka upp riset. Skala och skär potatisen i bitar. Ställ åt sidan.
Hacka löken och vitlöken fint. Fräs i rapsolja i en stor gryta tills den blir mjuk och glansig. Addera kryddorna och låt dem fräsa med en kort stund.
Häll sedan i kokosmjölken och smula i buljongtärningen. Lägg i sötpotatisen. Låt puttra i 15 min, tills potatisen är mjuk.
Tillsätt kikärtor och spenat på slutet, låt det värmas upp i ca 2-3 min till. Servera grytan med ris och gärna en klick matyoghurt.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader
- skär sötpotatisen i längre bitar. Mosa kikärtorna i såsen. Servera i en djup skål med riset.
👶Från 9* -12 månader
- skär sötpotatisen i små bitar. Platta till kikärtorna. Servera i en djup skål med riset.
👶Från 12 månader och uppåt
- skär sötpotatisen i små bitar. Servera kikärtorna hela om du tror att ditt barn kan tugga dem bra, annars fortsätt att platta till dem. Servera med en gaffel.
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp