Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Cooking
25 Minutes
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Mjölk (exkludera matyoghurt för att undvika)
⚠️Gluten (välj ris eller glutenfri bulgur för att undvika)
Ingredients
- 4 portioner bulgur
- 1 gul lök
- 1 vitlök
- 500 gram nötfärs (eller valfri vegofärs)
- 1 normalstor zucchini
- 2 stora morötter
- 1 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning (minska ned eller exkludera till barn under 1 år)
- 0,5-1 msk torkad timjan (efter smak)
- 1 msk japansk soja*
- Salt, svartpeppar
- Matyoghurt
-
Enkel Skål - Dusty Green
Produkter vi har använt
Do this:
- Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
- Finhacka lök och vitlök. Fräs det sedan i en gryta eller djup stekpanna med rapsolja och smör. Tillsätt nötfärs när löken mjuknat. Låt färsen steka tills den fått färg och är nästan genomstekt.
- Riv morot och zucchini grovt. Tillsätt grönsakerna till pannan och låt det fräsa med ett par minuter. Häll sedan i grädde och soja samt smula i buljong. Krydda med timjan, svartpeppar och eventuellt lite salt. Låt det puttra i 5 minuter.
- Servera pannan med bulgur och en klick matyoghurt.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 månader och uppåt
- servera pannan i en djup skål. Hjälp eventuellt till med laddade skedar med mat.
Servera med en gaffel när barnet är redo.
Näring (utvalda delar):
💪Kolhydrater bulgur
💪Fett från rapsolja och nötfärs
💪Järn från nötfärs
💪Kalium från morot
💪Vitamin C från zucchini