Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Cooking
20 Minutes
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
Ingredients
- 4 portioner valfri pasta (tex spagetti)
- 2 paket kalkonbacon (á 100 gram)(minska ned lite till barn under 1 år pga saltet)
- 1 st gul lök
- 1 litet broccolihuvud
- 1 st äggula
- 3 dl grädde
- 1 dl finriven parmesan
- 2 krm svartpeppar
- smör, olja till stekning
Do this:
Koka upp pastan.
Finhacka löken och broccolin (till ett barn mellan 6-9 mån kan man skära broccolin i stora bitar och koka för sig så den blir tillräckligt mjuk (BLW)). Skär baconen i små bitar.
Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna eller gryta. Stek löken och bacon en stund tills bacon har fått färg. Lägg i broccolin och låt den steka med.
Blanda äggula med 1,5 dl pastavatten separat. Häll i blandningen med grädden i pannan. Smaka av med peppar. Låt puttra i 5 min. Blanda till sist i parmesan.
Kontrollera så att broccolin är så mjuk att den går att pressa genom fingrarna för barn under 1 år.
Häll av pastan och lägg den i såsen. Rör om.
Låt pastan stå och via i 5 min innan servering så att den tjocknar.
Recipe listing
👶 Från 6 till 9 månader - Skär gärna broccolin i stora bitar och koka den innan, så kan bebisen suga och gnaga på den. Använd pasta som är greppbar med hela handen, tex fusilli eller bred bandpasta.
👶 Från 9 (när bebisen utvecklat ett pincettgrepp) -12 månader - Skär broccolin i små bitar, se till att den är mjuk vid servering. Skär pastan i små bitar eller använd mindre pastabitar som är lätta att äta med pincettgrepp.
👶 Från ca 12 månader och uppåt- Servera pastan så som passar barnet bäst. Broccolin kan vara lite mer
al dente om så önskas.
Näring utvalda delar:
💪 Protein från kalkonbacon
💪 Fett från bacon, grädde, stekfett
💪 Kolhydrater från pasta
💪 Järn från broccoli