Servings
ca 4 dl glass
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Nötter
Pistage + choklad är verkligen en favorit - det blir nötigt, krämigt, lite lyxigt. Och i glassform blir det en svalkande mellis eller efterrätt som både stora och små kan uppskatta
Vi använder gärna mörk choklad till sånt här, inte bara för att det är gott, utan för att den lätt beska smaken faktiskt är bra för smakträning. Och för att det faktiskt innehåller lite bra näring.

Ingredients
1 dl pistagenötter (blötlagda minst 4 h)
8 färska dadlar (urkärnade)
1 dl valfri mjölk (jag tar havredryck)
1 tsk vaniljpulver (valfritt)
50 g mörk choklad
1 tsk rapsolja
-
Pinnglassform
Chokladöverdrag (valfritt men blir väldigt gott):
Produkt till receptet
Do this:
Mixa blötlagda pistagenötter, dadlar, havredryck och ev. vanilj till en helt slät smet.
Häll i glassformar och frys i minst 3–4 timmar.
Smält choklad och olja tillsammans, i mikron eller ett vattenbad. Doppa den frysta glassen i chokladen och lägg den på bakplåtspapper. Frys in igen eller ät!
Låt gärna tina någon minut innan servering – då kommer smakerna fram ännu mer!
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶 Glassen funkar från ca 6 månader. Chokladtäcke är dock för lite äldre barn, när man själv tycker att det är dags att introducera choklad.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!