Category
Frukost
Servings
ca 12 muffins
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Dessa frukostmuffins med fullkorn är mättande, näringsrika och enkla att göra. Och perfekta för både barn och vuxna.
Framförallt älskar vi att ha dessa i frysen så man kan plocka fram dem när det blir stressiga mornar. Vi brukar halvera dem och köra dem i rosten - då blir de som nya, så gott med en klick smör på också. De funkar även som mellis.
Ingredients
2 mogna bananer
2 ägg (eller 1 dl kikärtsspad)
1 dl mjölk (valfri sort)
2 dl havregryn
1 dl fullkornsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 dl hackade nötter eller frön (tänk på att det bör vara väldigt finhackat till små barn)
1 dl bär (t.ex. blåbär eller hallon)
-
Muffinsform i silikon
Smaksättning, tex:
Produkt till receptet
Do this:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mosa bananerna i en stor skål och blanda ner äggen och mjölken.
Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och kanel och rör om till en jämn smet.
Vänd försiktigt ner eventuella hackade nötter/frön och bär i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar. Toppa gärna med lite havregryn för extra fina muffins.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, tills muffinsarna är gyllene och fasta.
Låt svalna och servera som frukost, mellanmål eller on-the-go-snack!
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär muffinsen i långa bitar eller halvor
👶 9-12 mån: skär muffinsen i små munsbitar
👶 12 mån +: servera en hel muffins eller i mindre bitar beroende på vad som passar barnet
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!