Category
Frukost
Servings
ca 12 muffins
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Dessa frukostmuffins med fullkorn är mättande, näringsrika och enkla att göra. Och perfekta för både barn och vuxna.
Framförallt älskar vi att ha dessa i frysen så man kan plocka fram dem när det blir stressiga mornar. Vi brukar halvera dem och köra dem i rosten - då blir de som nya, så gott med en klick smör på också. De funkar även som mellis.
 
                  Ingredients
- 2 mogna bananer 
- 2 ägg (eller 1 dl kikärtsspad) 
- 1 dl mjölk (valfri sort) 
- 2 dl havregryn 
- 1 dl fullkornsmjöl 
- 2 tsk bakpulver 
- 1 tsk kanel 
- 1 dl hackade nötter eller frön (tänk på att det bör vara väldigt finhackat till små barn) 
- 1 dl bär (t.ex. blåbär eller hallon) 
- 
                Muffinsform i silikon 
Smaksättning, tex:
Produkt till receptet
Do this:
- Sätt ugnen på 200 grader. 
- Mosa bananerna i en stor skål och blanda ner äggen och mjölken. 
- Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och kanel och rör om till en jämn smet. 
- Vänd försiktigt ner eventuella hackade nötter/frön och bär i smeten. 
- Fördela smeten i muffinsformar. Toppa gärna med lite havregryn för extra fina muffins. 
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, tills muffinsarna är gyllene och fasta. 
- Låt svalna och servera som frukost, mellanmål eller on-the-go-snack! 
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär muffinsen i långa bitar eller halvor
👶 9-12 mån: skär muffinsen i små munsbitar
👶 12 mån +: servera en hel muffins eller i mindre bitar beroende på vad som passar barnet
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!
 
      
      
    