INKÖP OCH PRODUKTUTVECKLING

På Knatteplock har vi som mål att erbjuda produkter som främjar barns matglädje och underlättar föräldrars vardag. Många av våra produkter hjälper till med barns tidiga självständiga ätande, något vi tror starkt bidrar till matglädje. 

Vår garanti till er som kunder är att våra produkter är helt giftfria och passar för livsmedel. Vi ställer höga krav på oss själva då vi är medvetna om att vi har en känslig målgrupp – barn. 

INKÖPSPROCESS

Vi älskar att kunna erbjuda smarta och funktionella produkter till barn och småbarnsföräldrar. Vi letar därför alltid efter nya idéer till produkter för att bredda vårt sortiment. Ibland hittar vi en färdig produkt på marknaden som matchar vår idé. Då köper vi produkten som den är, men ofta med förändringar (exempelvis ett bättre passande material eller annan färg). Andra gånger tar vi fram en egen produkt ”från scratch” för att helt matcha vår idé och behov. 

Många av våra produkter köper vi från Asien. När det gäller silikonprodukter är Kina absolut världsledande. Vi ställer höga krav på våra leverantörer och har en uppförandekod som ställer krav på deras arbetsvillkor, miljöarbete m.m. Våra produkter fraktas med medel som ger minsta möjliga miljöpåverkan, oftast via tåg. 

PRODUKTSÄKERHET

Oavsett om vi hittar eller själva tar fram en produkt är kvalitet och produktsäkerhet väldigt viktigt för oss. Vi köper alltid material med en hög standard som genomgått rätt sorts tester. Vi köper material av LFGB-standard och/eller FDA-standard, vilket är strikta standarder när det gäller livsmedelsmaterial. Det betyder att alla våra produkter är godkända att använda tillsammans med livsmedel, är giftfria och inte kommer att läcka några mikroplaster hur mycket du än värmer upp dem. 

LAGER OCH FRAKT TILL KUND

Vi har alla våra produkter på ett lager i Uppsala i Sverige. Därifrån skickas samtliga kundbeställningar med Sveriges största speditörer, exempelvis DHL och Postnord. Våra produkter skickas aldrig direkt från vår leverantör till kund. Allt går via vårt lager där vi också kontrollerar produkterna så att de håller rätt kvalitet. 

PRODUKTPRISER

Vi strävar alltid efter att hålla marknadsmässiga priser och tittar på värdet av våra produkter utifrån flera perspektiv. Att vi har gedigna kvalitetsprocesser och bra material gör att vi kan erbjuda en säkerhet till våra kunder, vilket också är en aspekt att väga in i priset. 

Vi vet dock att vår målgrupp ofta har en utmanande vardagsekonomi. Det är därför ständigt en balansgång för oss att sätta ett rimligt pris som också gör att vi kan upprätthålla den kvalitet vi vill. Och för att vi ska kunna erbjuda andra tjänster gratis, som exempelvis vårt receptbibliotek som är helt gratis och Sveriges största inom plockmat till barn. 

Har du några frågor eller funderingar kring vårt produkter eller processer så är du mer än välkommen att maila info@knatteplock.se