Servings
ca 10 st pannkakor
Cooking
13-15 Minutes
Author:
Elin Oresten
Enkla och goda amerikanska pannkakor i ugn. Perfekt att ha i frysen och plocka fram när man vill ha en extra god frukost eller mellis!
Allergener:
⚠️Mjölk (använd havremjölk för att undvika denna allergen)
⚠️Gluten (använd ett glutenfritt mjöl för att undvika denna allergen)
⚠️Ägg
Ingredients
- 2,2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt (för barn över 1 år)
- 0,5 dl mixade pumpakärnor eller 1 msk mixat palttunnbröd (valfritt, för extra järn)
- 2,5 dl mjölk (komjölk eller havremjölk)
- 1 ägg
- 2 msk rapsolja
-
Donut Form - 6 donuts
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i ägg, mjölk och olja. Häll smeten i muffinsformar eller valfria små formar.
- Tillaga mitt i ugnen i ca 13-15 min.
- Servera som de är eller med en topping, tex äppelmos och fet yoghurt.
- Håller i kyl i 3 dagar, kan frysas.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader
- servera pannkakorna som de är eller i halvor.
👶Från 9* till 12 månader
- servera pannkakorna i små bitar.
👶Från cirka 12 månader
- servera pannkakorna som de är eller i små bitar.
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Näring (utvalda delar):
💪Protein från ägg
💪Kolhydrater från vetemjöl
💪Fett från ägg
💪Kalcium från mjölk
💪D-vitamin från ägg
💪Järn från pumpakärnor/palttunnbröd