Servings
4 scones
Cooking
15 Minutes
Author:
Elin Oresten
Dessa är så goda och nyttigt för både barn och vuxna! Perfekt att frysa och ta fram till mellanmål eller frukost! Rosta dem i rosten så blir de som ”nya”.
Allergener:
⚠️Ägg (kan bytas ut mot 3 msk kikärtsspad)
⚠️Mandel (kan bytas mot lika mycket havremjöl)
⚠️Sesam (kan uteslutas)
Ingredients
- 1 banan
- 1 dl havregryn
- 0,5 dl havremjöl
- 0,5 dl Mandelmjöl (eller havremjöl)
- 1 msk sesamfrön (valfritt)
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1 ägg
- 1 msk rapsolja
Do this:
Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg bananen i en bunke. Mosa bananerna med en stavmixer eller gaffel. Tillsätt rapsolja.
- Blanda de torra ingredienserna för sig i en annan bunke.
- Häll ner de torra ingredienserna i bunken med den mosade bananen. Knäck i ägget och blanda väl.
- Lägg smeten i 4 lika stora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.
- Låt svalna något och servera gärna med färskost och mosade bär.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader -servera i långa bitar
👶Från 9* till 12 månader - servera i små bitar
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp
👶Från cirka 12/13 månader - servera som en smörgås
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Protein från ägg
💪Kolhydrater från havre
💪Fett från rapsolja, ägg, mandel, sesam
💪Järn från mandel och sesam
💪Magnesium från mandel och sesam
💪Kalium från banan
💪D-vitamin från ägg