Servings
6-8 child portions
Cooking
30-40 Minutes
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Komjölk (kan undvikas vid val av havregrädde och olja istället för smör)
⚠️ Ägg (kan uteslutas)
⚠️ Gluten (kan undvikas genom att byta ut till glutenfri blodpudding)
Ingredients
- Blodpudding valfri mängd
- Lingon eller tomat
- Smör/olja
- 500g mjölig potatis
- 2 morötter
- 1 stor palsternacka
- 1/2 gul lök
- 1 ägg (går att utesluta om man skippar morot och palsternacka)
- 3 dl grädde (valfri sort, komjölk eller havre)
- Peppar
- Smör/olja
Potatiskaka
Do this:
Recipe listing
Nutrition (selected parts):
💪 Protein from black pudding, eggs and milk
💪 Fat from cream, eggs and black pudding
💪 Carbohydrates from potato, carrot, parsnip and black pudding
💪 Iron from black pudding
💪 Vitamin C from potato and lingonberry/tomato