Category
Middag
Servings
ca 4 spett
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
Nu är ju grillsäsongen äntligen här!
Dessa nötfärsspett i pita går varmt här under sommaren. Man kan också servera dem med potatis eller ris om man hellre vill det.

Ingredients
500 g nötfärs
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
2 krm svartpeppar
1 tsk salt (exkludera till barn under 1 år)
150 gram fetaost
Pitabröd eller libabröd
Hummus
Valfria tillbehör: gurka, tomat, rödlök, sallad, persilja, vitkålssallad
-
Haklapp i silikon
-
Tallrik utan uppdelning
-
Bordsunderlägg
Produkter till servering
Do this:
Blanda nötfärsen med alla ingredienser.
Forma färsen runt grillspett till avlånga biffar.
Grilla spetten några minuter per sida tills de är genomstekta och har fått fin yta.
Grilla pitabröd snabbt på båda sidor.
Bred rikligt med hummus i brödet, lägg i färsspett och toppa med dina favoritgrönsaker.
Kläm ihop, doppa i mer hummus – och njut!
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär avlånga bitar av köttspettet, i denna ålder kan denna konsistens lätt ge kväljningar. Det är inget farligt men blir det väldigt mycket kan man avvakta eller finfördela färsen med hummus och ge på sked. Servera sedan allt ”nedmonterat” på en tallrik.
👶 9-18 mån: skär mindre munsbitar av köttspettet. Servera sedan allt ”nedmonterat” på en tallrik.
👶 Från ca 18 mån: börja gärna testa att servera ett helt pitabröd med fyllning i.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!