Category
Fika
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mandel
⚠️ Spår av gluten
Dessa hallonkex är perfekta att göra till alla-hjärtans-dag. Det bästa med dessa är att de smakar hallongrotta. Så härliga!
Perfekt snacks att ta med på språng eller som mysfika hemma.

Ingredients
- 1 dl färska eller frysta hallon
- 1 msk majsstärkelse (vid val av frysta hallon)
- 1 liten eller 1/2 stor banan
- Ca 2-3 dl havremjöl (eller mixade havregryn)
- 1,5 dl mandelmjöl (kan bytas ut mot extra havremjöl vid allergi)
- 1 msk rapsolja
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljpulver
- Några droppar röd karamellfärg (valfritt, för en mer intensiv rosa färg)
-
Stansformar
Produkt till receptet
Do this:
Sätt ugnen på 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Mosa hallonen. Om du använder frysta hallon - blanda dem med majsstärkelse för att suga upp lite vätska.
Mixa banan till en slät puré. Blanda med resterande ingredienser. Arbeta ihop till en smidig men lätt blött deg. Tillsätt mer havremjöl tills den går att forma till en smidig boll.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till cirka 5 mm tjocklek och stansa ut kex med en liten härtform eller skär i rutor.
Lägg kexen på plåten och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills de fått en lätt gyllene färg och känns fasta.
Låt svalna innan servering, de stelnar ytterligare när de svalnar.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 Passar från ca 12 månader (även tidigare kan de fungera om du gör dem lite tjockare och har dem kortare tid i ugnen så de blir mer mjuka).
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet