Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Komjölk (kan undvikas vid val av växtbaserad grädde och creme fraiche samt vegansk ost)
⚠️Ägg
 
                  Ingredients
- 400 gram köttfärs
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- Svartpeppar
- 3 msk vatten eller mjölk
- 2 msk tomatpuré
- 1,5 tsk torkad timjan
- 4 st ägg
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk torkad oregano
- Smör/olja
- 1 dl matlagningsgrädde
- 0,5 dl crème fraiche
- 2 dl riven ost
- 10 st cocktailtomater
- 
                
Uppdelad Tallrik - Sand 
Köttfärsfyllning
Omelett
Topping
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt ugnen på 200 grader.
Köttfärsfyllning
- Hacka gul lök och vitlök fint. Stek köttfärsen lite och tillsätt löken. Peppra efter smak. Tillsätt vatten, tomatpuré och timjan och låt koka lätt tills vätskan är borta. 
Omelett
- Smörj en ugnsform med fett. Vispa äggen med grädde. Lägg i oregano. Häll äggsmeten i ugnsformen. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Ta ut formen. Höj sedan värmen till 225 grader. 
Topping
- Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat skål. Skölj och halvera tomaterna.
- Fördela köttfärsröran i ugnsformen på omeletten. Häll grädd- och ostsmeten över köttfärsen. Toppa med tomaterna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills osten smält och fått lite färg. Servera gärna med ett gott bröd till.
Åldersanpassning
- 👶Från 6 till 9 månader - skär omeletten i långa skivor. Bebisen kommer troligtvis mosa omeletten med händerna men den går att äta ändå med hela handflatan. Rosta eventuellt bröd till, skär i långa skivor.   
- 👶Från 9* månader och uppåt - skär omeletten i små bitar. Eventuellt bröd kan serveras i små bitar eller i större bitar. - *När bebisen utvecklat ett pincettgrepp   
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Protein från köttfärs och ägg
💪Fett från grädde och ost
💪Kolhydrater från bröd
💪Järn från köttfärs
💪D-vitamin från ägg
💪C-vitamin från tomatpuré
 
      
      
    