Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Preparation
55 Minutes
Cooking
40-45 Minutes
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Fisk

Ingredients
- 500 g torskfilé
- 10 st normalstora potatisar
- 4 dl crème fraiche
- 2 dl matgrädde
- 3 st tomater
- 1,5 fiskbuljongtärning (halvera för barn under 1 år eller välj en saltfri buljong)
- 4 msk hackad dill (färsk eller fryst)
- 1 liten citron eller 1/2 stor
- Svartpeppar
- Gröna ärtor
-
Enkel Skål - Ochre
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt på ugnen på 220 grader.
- Skala och skär potatisen i skivor (ca 1 cm tjocka), skär i klyftor till ett barn under 9 månader. Koka sedan potatisen i ca 5 minuter, tills den har mjuknat något.
- Blanda creme fraiche, grädde, dill, citronjuice och svartpeppar i en skål. Smula ned buljongen väldigt fint i blandningen.
- Skär torsken i bitar. Skär tomaten i skivor.
- Ta fram en ugnsfast form och lägg potatisen i botten. Addera torsken och häll över såsen. Toppa med tomater. Tillaga mitt i ugnen i ca 40-45 min.
- Servera gratängen med kokta gröna ärtor.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 12 månader
-skär potatisen i klyftor. Skär lite större fiskbitar. Platta till ärtorna.
👶Från 9* till 12 månader
- skiva potatisen i skivor på ca 1 cm. Skär fisken i små bitar. Platta till ärtorna eller servera dem hela om du anser att ditt barn kan tugga väl.
*Från dess att bebisen har utvecklat ett pincettgrepp.
👶Från 12 månader och uppåt
- skiva potatisen i skivor på ca 1 cm. Skär fisken i små bitar. Servera ärtorna som de är.
Recipe listing
Näring (utvalda delar:
💪Protein från torsk
💪Fett från grädde, creme fraiche
💪Kolhydrater från potatis
💪C-vitamin från tomat
💪Vitamin D från torsk
💪Selen från torsk
💪Kalium från potatis