Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Cooking
40 Minutes
Author:
Elin Oresten
Kycklingburgare med majskräm och snabbsyrad rödlök.
Underbara burgare gjorda på kycklingfärs! Ett kul sätt att variera den ”vanliga” hamburgaren. Majskrämen och den snabbsyrade rödlöken är verkligen en god kombo.
Majskrämen kan också användas till tacos och liknande maträtter, hett tips!
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
⚠️Gluten
Ingredients
- 500 g kycklingfärs
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 äggula
- 1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt (för barn över 1 år)
- svartpeppar
- 2 små burkar majs
- 1 dl riven parmesan
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 lime
ca 0,5 tsk salt (för barn över 1 år)
- 1 msk creme fraiche
1 rödlök (för barn över 1 år)
- 1 lime
- Sallad
- Avokado
- Tomat
- Hamburgerbröd
-
Uppdelad Tallrik - Ochre
Kycklingburgare
Majskräm
Snabbsyrad rödlök
Valfria tillbehör, tex:
Produkter vi har använt
Do this:
- Blanda ihop ingredienserna till kycklingburgarna. Forma biffar och stek dem i olivolja på medelvärme. Ca 4 minuter på varje sida, se till att de är genomstekta.
- Mixa ihop ingredienserna till majskrämen. Smaka av med salt.
- Skär rödlöken i tunna skivor. Pressa över limesaft och blanda väl.
- Skär eventuella grönsaker i bitar.
- Servera kycklingburgarna med majskräm, rödlök, grönsaker och hamburgerbröd.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- skär burgaren i långa bitar. Rosta brödet lätt och skär i långa bitar. Skär avokado och tomat i klyftor.
👶Från 9* till 24 månader
- skär burgaren i små munsbitar. Rosta brödet lätt och skär i långa bitar eller små bitar. Skär avokado och tomat i i små bitar.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
👶Från ca 24 månader och uppåt
- servera burgarna som en hamburgare att hålla i handen, om du tror att ditt barn är redo för det.
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Protein från kyckling
💪Fett från olivolja
💪Kolhydrater från bröd
💪Zink från kyckling
💪Folat från majs