Cooking
15-20 Minutes
Author:
Elin Oresten
En snabb, enkel och god pasta med massa näring! Visste ni att sesamfrön är väldigt järnrikt? En grym pasta för småttingarna med andra ord.
Tips är att göra en stor omgång och frysa in i portioner. Så skönt att kunna plocka fram när man behöver. Väljer du havregrädde och skippar osten så är pastan också helt mjölkfri/vegansk.
Allergener:
⚠️Gluten (välj glutenfri pasta för att undvika)
⚠️Mjölk (välj havregrädde och skippa ost för att undvika)
⚠️Sesam
Ingredients
- 4 portioner pasta (tex fusilli, penne, spagetti)
1 sötpotatis (ca 350 gram)
1 gul lök
1 röd paprika
2 msk olivolja
0,7 dl sesamfrön
Svartpeppar
1 msk paprikapulver
1 tsk salt (för barn över 1 år)
Parmesan eller fetaost
3 dl grädde eller havregrädde
Do this:
- Sätt på ugnen på 215 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skala sötpotatis och skär den i bitar. Skär också lök och paprika i bitar. Lägg det på en plåt och ringla över olivolja.
Krydda och strössla över sesamfrön. Blanda ihop allt. Tillaga i ugnen i ca 15-20 min, tills potatisen är mjuk.
Häll allt i en mixer och tillsätt grädde. Mixa till en slät sås. Späd eventuellt med mer grädde eller pastavatten till önskad konsistens.
Servera direkt med nykokt pasta, strössla gärna fetaost eller parmesan över.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 Passar från 6 mån