Servings
8 st små bullar
Cooking
10 Minutes
Author:
Elin Oresten
Här har ni riktigt snabba och goda lussebullar att skapa lite julstämning med! Perfekta som både fika och mellis.
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Gluten
Ingredients
- 2 dl grekisk yoghurt (fetthalt 10%)
6 färska dadlar
0,5 g saffran
1,5 dl vetemjöl
1 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
Russin
Do this:
sätt på ugnen på 200 grader.
Mixa yoghurt och dadlar till en slät massa. Tillsätt saffran.
Blanda vetemjöl, havremjöl och bakpulver i en skål. Blanda i yoghurtsmeten och rör ihop till en kletig deg.
Dela degen i 8 delar. Fukta händerna och rulla varje del till en lång ”korv”, rulla sedan ihop bägge ändar så det blir en lussebulle.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck i russin i ändarna av bullarna. Baka i ugnen i ca 10 min.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 mån: servera hela eller i halva på längden
👶Från 9 till 12 mån: servera hela eller i små bitar
👶Från 12 mån och uppåt: servera hela