Author:
Elin Oresten
Riktigt goda tonfiskbiffar med lite sting! Dessa blev verkligen så goda, inte alls för starka utan bara ett litet härligt smaktillskott från jalapeños. Men vill man inte använda jalapeños så går det bra med vanliga paprika istället.
Till detta kan man servera ris och limesås. Väldigt fräscht.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Ägg
⚠️Fisk
⚠️Mjölk
Ingredients
- 2 ägg
2 brukar tonfisk i vatten (300 g avrunnen vikt)
0,5 dl jalapeños (eller 0,5 st paprika)
0,5 st purjolök (ca 15 cm)
0,75 dl ströbröd
1 st pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk salt (för barn över 1 år), svartpeppar
rapsolja till stekning
- 2 dl grekisk yoghurt
0,5-1 tsk sambal oelek
0,5 st lime (saften)
Limesås
Do this:
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Finhacka jalapeños eller paprika och purjolök.
Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskbiffarna i en bunke. Låt ströbrödet svälla i ca 5 min.
Stek sedan biffarna i rapsolja i en stekpanna. Låt dem steka en stund (ca 3 min) innan du försiktigt vänder dem.
Blanda ingredienserna till såsen. Servera sedan biffarna med ris och sås.
Åldersanpassning
👶6-9 mån: skär biffarna i halvor eller långa bitar.
👶9 mån och uppåt: skär biffarna i små bitar.
Recipe listing
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.