Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Cooking
35 Minutes
Author:
Elin Oresten
En underbart god gryta. Hett tips att testa till era småttningar där hemma.
Allergener:
⚠️Fisk
⚠️Mjölk
Ingredients
- Ca 800 g potatis
- Olivolja
- Salt (till barn över 1 år)
- 3 torskfileer
- 2 vitlöksklyftor
- Rapsolja/smör till stekning
- 3 dl hackad purjolök
- 1 st fiskbuljongtärning (halvera till barn under 1 år eller välj en saltfri buljong)
- 10 hackade soltorkade tomater + 1 msk av oljan
- 2 msk torkad dragon
- 3 dl creme fraiche
- 2 dl matgrädde eller mjölk
- Svartpeppar
Do this:
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dem på en plåt och ringla över olivolja, ev salta. Tillaga i ugnen i ca 30 min, tills potatisen är mjuk.
- Skär torsken i bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och/eller smör. Pressa i vitlöken och låt fräsa en kort stund. Lägg i torsken i pannan och stek ett par minuter.
- Tillsätt soltorkade tomater, olja från soltorkade tomater, creme fraiche, grädde, buljong, purjolök, dragon och peppar. Låt puttra i 5 minuter.
- Servera såsen med klyftpotatis och valfria grönsaker.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- skär potatisen i klyftor. Hjälp till med laddade skedar med grytan vid behov.
👶Från 9* månader och uppåt
- skär potatisen i små bitar efter tillagning. Hjälp till med laddade skedar med grytan vid behov.
*När bebisen utvecklat ett pincetgrepp
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Protein från torsk
💪Fett från creme fraiche och grädde
💪Kolhydrater från potatis
💪Selen från torsk
💪D-vitamin från torsk