Servings
9 muffins
Cooking
20 Minutes
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg (kan ersättas med totalt 6 msk kikärtsspad eller 2 msk chiafrön blandat med 6 msk vatten som får stå och stelna i 15 min)
⚠️ Gluten (välj garanterat glutenfria havregryn för att säkra glutenfria muffins)
⚠️ Stenfrukt
⚠️ Mjölk (undvik genom att välja olja istället för smör)

Ingredients
- 100 gram torkade aprikoser
- 2 ägg
- 1 dl riven kokos
- 1 dl havremjöl (köp färdigt eller gör eget)
- 2 msk smör eller neutral olja
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk kardemumma
- ½ tsk vaniljpulver
2 dl frysta blåbär
0,5 msk majsstärkelse
Blåbärsgömma (valfri)
Do this:
Blötlägg torkade aprikoser i vatten i minst 4 timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll bort vattnet från aprikoserna och mixa dem till en slät pure. Mixa sedan ned ägg och riven kokos så att det blir en slät smet.
- Blanda de torra ingredienserna. Blanda i de torra ingredienserna i den blöta smeten. Fördela sedan smeten i muffinsformar.
- Koka upp blåbär med en skvätt vatten. Lägg i majsstärkelse och låt puttra ytterligare i ca 3 min tills det stelnat lite. Använd sedan en tesked för att droppa ned lite blåbärsblandning i varje muffin.
- Grädda muffinsarna sedan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Känn med en trästicka så att det är färdigt, den ska inte vara kladdig.
Recipe listing
Age suitability:
👶 From 6 to 8 months
- serve whole or half muffins.
👶 From 9 to 12 months
- serve in small pieces or whole muffins.
👶 From about 12/13 months and up
- serve whole muffins.
Nutrition (selected parts):
💪 Fat from butter/oil and coconut
💪 Protein from eggs
💪 Carbohydrates from apricots and oatmeal
💪 Iron from apricots
💪 Vitamin C-from apricots and blueberries